felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Azonosítatlan repülő tárgy az égen

Azonosítatlan repülő tárgy az égen

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Azonosítatlan repülő tárgy az égen

Jelentés száma: TDCS -3/380,949

Dátum: 1958 december 11

Ország: USSR, India

 

1958. december 6-án, helyi idő szerint 18:38 és 18:40 között egy mesterséges objektumot, aminek magnitúdója folyamatosan 3-as volt (akárcsak az orion öv) vett észre egy teleszkóp, amikor az a látótávolságába került, miközben a Marsot figyelte meg. Az objektum északról dél felé haladt. Nem volt nyoma felbomlásnak, füstnek, tűznek, vagy hangnak, vagy zuhanásnak. Nem fényképezte le az objektumot, de biztos volt benne, hogy az objektum azonos volt a Sputnyik III-al , amit a későbbi vizsgálatok cáfoltak.

Központi hozzászólás: Az előzetes ellenőrzés azt mutatta, hogy a Sputnyik III nem volt a forrás látóterében, közelében abban az időben, sem a megbecsült pályáján. A Sputnyik III hordozórakétája 1958. december 3-án lépett be újra a föld atmoszférájába egy szovjet közlemény szerint.

Központi hozzászólás: Értékelést kérvényezni az Air-től és OSI-tól.

Disszemináció: Nincs

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!