felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Azonosítatlan repülő tárgy

Azonosítatlan repülő tárgy

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Azonosítatlan repülő tárgy

Jelentés száma: Nem látható

Dátum: 1952 december 3

Ország: USA

 

1. Tegnap reggel 11 órakor találkoztam Dr. Julius A. Strattonnal, a Massachusetts Institute of Technology igazgatóhelyettesével és vezérigazgatójával, valamint Dr. Max Millikan, a CENIS igazgatójával is találkoztam. Bemutattam nekik a különböző megfigyelésekről szóló jelentéseket, többek között a mészkő esetről, a floridai cserkészmesterről, az Utah Motion Pictures-ről stb. Dr. Stratton tudását is frissítettem a fejlesztésekről amik az augusztusi utolsó beszélgetésünk után történtek. Dr. Stratton megismételte korábbi álláspontját, hogy ez egy olyan téma, amelyet meg kell vizsgálni, és azt mondta, hogy a LINCOLN projekten keresztül valószínűleg a legjobb módja annak, hogy alaposan megvizsgálják a problémát. Azt mondta azonban, hogy a légierővel kapcsolatos kényes helyzet miatt a „Nyári Tanulmányi Jelentés”(Summer Study Report) eredményeképpen a LINCOLN-nak ezt a projektet a légierő egyetértésével vagy csak az egyik szolgálat független javaslatával kellene megalapozni. Azt mondta, hogy Alfred Hill lenne a legjobb ember a csoport vezetéséhez. Feltételezve, hogy nem valószínű, hogy a projektet a LINCOLN-ba lehet helyezni, más lehetőségeket tártunk fel, többek között Princeton és Cal Tech. Dr. Stratton nagyon erősnek érezte, hogy a Cal Tech jobb lenne a kettő közül, tekintettel Robertson, Lauritson, Spitzer (Princeton ideiglenes szolgálatára), Millikan testvére és mások jelenlétére. Dr. Strattont megkért, hogy tájékoztassuk őt a probléma vizsgálatának haladásáról, mivel ő személy szerint érdekelt az ügyben, de közben teljesen tudatában van a szituáció potenciális veszélyeivel, következményeivel.

2. Ezután a találkozó után Lloyd Perknerrel és Jerrold Zachariassal ebédeltem a Faculty Clubban, és tájékoztattam őket a legutóbbi esetekről. Berkner, miután nyilvánvalóan nem vállalt személyes szerepet, erősen azt érezte, hogy a csészealj problémát alaposan át kellene vizsgálni tudományos szempontból. Zacharias nem tűnt túl érdeklődőnek a problémával kapcsolatban, és csak egy javaslatot tett, miszerint a Columbia egyetemről Shirley Quimbyt is meg lehetne kérdezni. Quimby Zacharias-al egyidejűleg szerezte meg a fizika diplomáját. Zacharias azért javasolta Quimbyt, mert valószínűleg ő a legjobb szakértő az országban.

3. Eme beszélgetésekből a következtetéseim szerint valószínűleg szükség lesz a teljes DCI-re hogy kilehessen vizsgálni. E támogatás nélkül valószínűleg lehetetlen lenne biztosítani a légierő együttműködését, amelyre nagyon szükség lenne a jelentések, stb… tekintetében.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!