felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Azonosítatlan repülő tárgyakról való észlelések

Azonosítatlan repülő tárgyakról való észlelések

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Azonosítatlan repülő tárgyakról való észlelések

Jelentés száma: 00-W-30883

Dátum: 1954 augusztus 25

Ország: Megjelölés szerinti

 

További szemtanúk a svédországi észlelésekben – Stockholm, Svenska Dagbladet, 1954. május 18.

Luleaa – Május 17-én egy hóvihar lehetetlenné tette a gaellivare-i rendőrség nyomozását az égi jelenségek után, amiket többfelé is láttak északfelé Norrbotten megyében. A rendőrség nem hiszi, hogy ezek meteorológiai ballonok voltak, de nincs más teóriájuk amikhez kapcsolni tudnák. A legutóbbi szemtanú Valdemar Ylinentalo volt Kuusijaervi-ből, aki bevallotta, hogy látott egy ezüstös focilabda formájú objektumot, a finn határ felől jönni; tüzes csóvát húzott maga után, ami 70-80 méter hosszú volt, körülbelül fél kilométerre volt tőle Valdemar, aki úgy látta, hogy az említett objektum lefelé száll. Egy másik szemtanú, Jenny Karlsson, azt állította, hogy látott egy gömbalakú objektumot, ami egy méter hosszú rúdhoz volt csatolva, és átsuhant felette, kb 4-5 méterre, ami később a földre szállt az erdőben, nem messze tőle. Semmilyen nyomát nem találták az objektumnak.

Égi tárgyat ásatnának ki Dániában – Stockholm, Svenska Dagbladet, 1954. május 24.

A közeljövőben egy nyomozást indítanak, hogy megállapítsák ami egy Spjellerup közeli földön landolt 6 hónappal ezelőtt, hogy egy meteor volt-e, löveg, vagy egy „repülő csészealj” bármilyen alkatrésze. Az objektum körülbelül egy 3,5 méter mély, 25 centiméter átmérőjű lyukat csinált a földbe, és még egy réteg vastag szilíciumot is átszakított. A föld tulajdonosa egy hosszú vasrudat döfött a lyukba, és megállapította, hogy a tárgy a lyuk alján fémből van. Azt mondják, amikor az objektum lezuhant a földre, akkoriban elég sok azonosítatlan repülő tárgyat lehetett észlelni az egész területen. Az ásatást katonai asszisztálással fogják végezni.

Azonosítatlan repülőgép a Torosz-hegység felett Törökországban – Istanbul, Yeni Sabah, 1954. május 7.

Mersin, 1954. május 6. – Ma körülbelül 11:30-kor egy azonosítatlan repülőgépet észleltek Mersin lakosai. A repülőgép, ami első látásra a Torosz-hegység felett mozgott, úgy tűnt, hogy 10 méter hosszú volt, és egyenes úton haladt. Csak pár percig volt látható, utána eltűnt.

Azonosítatlan repülő tárgyak Nyugat-Németország felett – Douala, L’Eveil Du Cameroun, 1954. június 17.

Két azonosítatlan repülő tárgyat látott körülbelül 10 másodpercen keresztül egy PTT mérnök és egy másik ember Frankfurt és Darmstadt közt, a Rhein-Main bázis közelében. Az objektumokat ragyogó korongként írták le, amik majdhogynem függőlegesen süllyedtek egy bizonyos pontig () a föld felé, majd elkezdtek sebesen emelkedni, egy parabolát leírva. A radarok nem észlelték az objektumokat.

New York, N. Y. Staats-Zeitung und Herold, 1954. június 20.

Néhány düsseldorfi légitársaság alkalmazottjai megfigyeltek egy fényes, köralakú objektumot, ami észak felől jött nagy sebességgel, majd nyugat felé fordult és eltűnt 6000 méter magasban a felhők felett. Egy dolgozó a Condor légi reklámcégtől éppen az egyik skywritert nézte, amikor meglátta, „repülő csészealjnak” nevezte az objektumot, és azt állította, nem lehetett repülőgép, léggömb, vagy légi mérőeszköz. Néhány reptéri dolgozó megerősítette a megfigyelését.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!