felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Azonosítatlan repülő tárgyakról való megfigyelések

Azonosítatlan repülő tárgyakról való megfigyelések

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Azonosítatlan repülő tárgyakról való megfigyelések

Jelentés száma: 00-w-30984

Dátum: 1954 október 25

Ország: Megjelölés szerinti

 

Azonosítatlan repülő tárgyat láttak Norvégia felett – Oslo, Verdens Gang

Légvédelmi ágyú tesztelésekor Staverben, egy azonosítatlan repülő objektumot figyelt meg 50 tiszt távcsövekkel. Az objektum figyelemre méltó távolságban volt, 30-40 fokos szöget zárt be a horizonttal; kerek vagy enyhén elliptikus formával rendelkezett, lapos volt az alján és szürkésen csillogott a tetején. 7 percen keresztül mozgott le és fel lassacskán, majd megbecsülten a hangsebességnek többszörösével eltűnt.

„Repülő csészealjak” Nyugat-Berlin felett – Casablanca, La Vigie Marocaine, 1954. július 5.

1954. májusa óta rejtélyes objektumokat, nevezetten „repülő csészealjakat” figyeltek meg (napi rendszerességgel?) a Nyugat-Berlinbéli lakosok 22 és 23 óra között.

„Repülő csészealjak” Nyugat-Németország felett – Hamburg, Hamburger Abendblatt, 1954. augusztus 7.

Darmstadt városában élők, a helyi időjárási iroda személyzete, és egy éjjeli műszakos rendőr három „repülő csészealjat” figyelt meg. Körülbelül 22 óra tájékán (feltehetőleg augusztus 6-án) jelentek meg a tüzes sárgás-pirosas színű objektumok, amik úgy tűntek hogy előre-hátra „dülöngélnek” hangot nem kiadva, egyhelyben. Nagyjából 1, ½ órán keresztül lehetett őket látni. Néhányan még azt is jelentették, hogy láttak két „repülő csészealjat” Schleavig felett 22-23:15 közt. Halvány, tüzes piros pontként írták le őket. Zöldes-fehér sugarak jöttek ki az elmondás alapján a korong közepéből.

„Repülő csészealjak” Dél-Németország felett – New York, N.Y., Staats-Zeitung und Herold, 1954. augusztus 25.

Két „repülő csészealjat” látott legalább két tucat ember Rastatt városa felett pár napja, röviddel 22 óra után. A csészealj pár másodpercen belül keresztezte az utat, nyugatról keletre tartva. A két korongszerű objektum úgy világított, mint a neonlámpák, és semmilyen zajt nem adtak ki magukból. A Solleningen közeli reptér radarjai nem észlelték az objektumokat, mivel olyan magasan repültek. Mostanában jónéhány „repülő csészealj” észlelés volt Dél-Németország felett.

„Repülő csészealjak” Svédország felett – N.Y, Steats-Zeitung und Heold, 1954. augusztus 29.

DPA (Deutsche Presse Agentur, Német Nyomda Ügynökség) szerint jónéhány svéd, köztük a svéd légierő tagjai jelentettek „repülő csészealjakat” a hatóságoknak az elmúlt napokban. Öt objektumot jelentettek, amik egy formációban repültek a Säntis hegy és a Boden-tó közti területen. (Az 1954. augusztus 19-i Casablanca újság jelentése szerint öt repülő csészealjat figyeltek meg a Boden-tónál augusztus 13-án.)

Churban, egy hasonló jelenséget figyeltek meg három egymást követő estén, amikor háromezer méter magasan láttak repülni fényes tárgyakat.

„Repülő csészealjak” Közép-Franciaországban – Paris, L’Aurore, 1954. augusztus 19.

Coche, egy ipari formatervező, aki Vincennes városában lakik, azt állította, hogy 1954. augusztus 17-e délutánján egy „repülő csészealjat” látott az égen Montlucon felett, az Allier körzetben. Korong alakú, fényes, ragyogóan fehér tárgyként írta le. A jelenséget még pár másodpercig lehetett látni, mígnem egy felhőben eltűnt.

„Repülő szivar” és „csészealjak” Észak-Franciaországban – Paris, Le Figaro, 1954. augusztus 27.

Egy 25 éves férfi Vernonból jelentette, hogy az 1954 augusztus 22-i éjszakán egy szivaralakú, nem mozgó, hatalmas fényes objektumot látott, amiből egy repülő csészealj leválasztotta magát, feltehetőleg függőlegesen, lefelé szállt egy kicsit, vízszintesbe állt, majd halkan nagy sebességgel eltűnt. Meg kell mondani, hogy ez a fajta dolog még négy csészealjnál megismétlődött. Az ötödik csészealj lejjebb ereszkedett, és tisztán látni lehetett, hogy a közepén piros volt, és fekete a szélein. (Miután az utolsó repülésnek vége lett.) A teljes jelenség körülbelül 45 percig tartott.

Két rendőr Vernonból úgyszintén jelentett egy megnyúlt, fényes repülő objektumot ezen az éjszakán.

Azonosítatlan repülő tárgy Lyon felett – Dakar, Paris-Dakar, 1954. szeptember 2.

1954. augusztus 31-én 20:15-kor, Henri Tardy jelentette, hogy látott egy rövid, vastagabb szivaralakú objektumot repülni keletről nyugatra Lyon felett. Az objektum kékes-zöld volt, és szikrákat bocsátott ki a farokrészéből. Pár másodpercen belül eltűnt a rádióállomás felé Mont Verdunnál.

Azonosítatlan repülő tárgyak Francia Egyenlítői-Afrika felett – Lisbon, Diario da Manha, 1954. július 21.

Brazzaville, július 19. – Monsignor Verhille, egy plébános For Rousset-ből azt jelentette a Brazzaville-i újságban (La Semaine de l’AKF) hogy ő, és még néhányan egy azonosítatlan repülő tárgyat láttak Laketi felett,a Likuala Mossaka régiónál Közép-Kongóban 1954. június 18-án 19:35-kor. Egy fényes gömböt, ami északról jött, Laketi felől. Hirtelen megállt, emelkedett és süllyedt, megállt megint, pörgött, keringett, és úgy tűnt, mintha rázkódna. Egy repülőgép motorjához hasonló hangot adott ki eddig a pillanatig, de ezt is abbahagyta. Távcsövön keresztül az objektum közepén egy sötét massza volt látható, miközben egyenlőtlen hosszúságú fénysugarak jöttek ki belőle. Ezt a fajta mozgást végezte még 15 percen keresztül, majd visszalőtte magát az északi égbolt felé.

Azonosítatlan objektum Dél-Rhodesia felett – Leopoldville, Le Courrier d’Afrique, 1954. júius 25.

J.H. Flanagan (egy rendőr) és néhány barátja megfigyelt nemrégiben hat azonosítatlan repülő tárgyat Enkeldoorn felett, Salisbury déli részén. Az objektumok amik majdhogynem mozdulatlanok voltak, körülbelül 20 percen keresztül lehetett látni, de eltűntek, miután este lett.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!