felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Azonosítatlan repülő tárgyakról való megfigyelések

Azonosítatlan repülő tárgyakról való megfigyelések

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Azonosítatlan repülő tárgyakról való megfigyelések

Jelentés száma: 00-w-29903

Dátum: 1953 november – 1954 január

Ország: Hollandia, Francia Nyugat Afrika, Franciaország, Svédország, Nyugat Németország, Pakisztán, Dél-Afrikai Únió

 

Pakisztán
Repülő csészealjak Peshawar felett. Párizs, Le Figaro, 1953. december 23.

Két ragyogó objektum repült 4,700 méter fölötti magasságban Peshwar felett, december 21 éjszakáján. A repülő csészealjnak gondolt objektumok délkelet felől jöttek, és Afganisztán felé tűntek el. A szemtanúk szerint, akik látták a csészealjakat, azt mondták, hogy piros és zöld tüzet bocsátottak ki magukból.

Dél-Afrikai Unió
Egy repülő csészealj embert követett– Capetown, Die Landstem, 1953. november 28.

Egykor a Die Landstem nem tudta leközölni a teljes sztorit a lenti incidensről, ami 1953. május 26-án történt. Az incidenst egy megfigyelő jelentette a nemzetvédelmi minisztériumban. A nemzetvédelmi minisztérium elfogadta a jelentést, de nem publikálta.

Dr. D. Beyers Uppingtonból, miközben vezette a gépkocsiját Capetownból Uppington felé, elérkezett egy pontra, délre Brandvleihez (Kenhardt és Calvinia között), amikor kb 5:10 körül hirtelen meglátott egy sárgás-zöldes fényt, ami a felhők mögött világított. Nemsokkal később kijött a felhők mögül. Beyers azt mondta, ez tízszer fényesebb volt bármilyen csillagnál, mint amit valaha látott. Felfele és lefele mozgott, néha előrefelé. A kibocsátott fény úgy nézett ki, mint az égő hidrogén. Az objektum még három sávban bocsátott ki magából fényt, ami megtartotta a pozícióját a fő fényhez viszonyítva. Beyers 5:10-től 6 óráig figyelte a jelenséget. Hozzátette, „Annak a tudatában voltam, hogy az objektum követ engem, mert akárhányszor megálltam, hogy megnézzem, fényesebb lett.”

Dahomey, Francia Nyugat-Afrika
Fénylő repülő korong Djogou-nál. Dakar, Paris-Dakar, 1953. november 2.

1953 október 11-én, 23:30 tájékán, Djogou számos lakója látott az északnyugati Dahomey-ban egy hosszúkás, fénylő objektumot gyorsan repülni észak felé, kb 1500 m magasan, horizontálisan. Ez az első jelentés a repülő csészealjnak nevezett objektumról Dahomey felett.

Franciaország
Alakját változtató égi korong. Bordeaux, Sud-Ouest, 1953. december 12.

December 9-én, 15:45 óra körül, Charles Huaut, egy asztalos Saint-Emilionból észrevett egy ragyogó, aranyszínű, kör alakú objektumot mozdulatlanul lebegni nagy magasságban. 10 perc múlva, pozíciót változtatott hangtalanul, és a kb 100 méter átmérőjű objektum felvette egy pár patkónak az alakját és füstnyomok borították. Ezuztán a teljes jelenség eltűnt.
Pár ember még jelentette, hogy látta az objektumot a fent jelzett időpontban.
Nagyjából ugyanabban az időben, amikor Huaut megfigyelte a jelenséget, egy Simonneau nevű ember és felesége, Surgeresből, láttak egy kör alakú objektumot az égen. A szivárvány színeivel ragyogott és nagy sebességgel repült északtól dél felé.

Fényes fehér korong. Nice, Nice-Matin, 1953. december 12.

Nemrégiben Madet, egy civil szolgáló Montluconból, megfigyelt egy ragyogóan fényes fehér korongot az égen kb 21:00 körül. 2 percen keresztül volt látható, aztán nagy sebességgel elindult majd eltűnt, a magassága változtatása nélkül az Auvergne hegység felé.

Kicsit később, Madet egy piros, félhold alakú objektumot látott, ami háromszor nagyobbnak tűnt, mint a Hold az első negyedében. Az objektum nagy sebességgel távozott északnyugat felé.

Azonosítatlan repülő Marignane repülőterénél. Nice, Nice-Matin, 1954. január 9.

Röviddel 21:00 után január 4-én, egy észak felől jövő, kerek, fényes masina landolt a Marignane repülőtéren Bouches-du-Rhone részlegen. Csak egy szemtanú volt jelen a területen. A masina eltűnt, miközben telefonált az irányítótoronynak. A kifutópálya alapos ellenőrzésekor néhány fémes törmeléket találtak. A szemtanú történetét megerősítette egy Marseilles-i lakó, aki Arles-től Marseilles-ig vezetett, és látott egy nagy kerek, piros tüzes labdát az égen, de az időpontját 22:45 körülre tette.

Kerek repülő objektum Luneville felett. Nice, Nice-Matin, 1954. január 10.

Három Luneville-i lakos azt állítja, hogy láttak egy kerek objektumot északról dél felé repülni, 6 óra tájékán január 9-én. Az objektum lassabban repült egy sugárhajtású repülőgépnél, és fénylő sárga nyomot hagyott maga után. Bár alacsonyan szállt, hangtalanul repült.
Pár tanuló a Luneville-i kollégiumból úgyszintén látta az objektumot.

Megmagyarázhatatlan jelenség Puy-De-Domesky-ban. Nice, Nice-Matin, 1954. január 10.

Január 8 reggelén, egy kis falucska, Monthaleix lakói egy repülőgép motor hangjára keltek fel. A hang 5:30-tól 7:30-ig tartott. Egy nagy zöldes villanás látszott, és a zaj abbamaradt. Az Aix-en-Provence földi állomás semmilyen vészjelzést nem kapott repülőgéptől.

Egy robbanás ablakokat tört be Dieppében. Stockholm, Dagens Nyheter, 1954. január 8.

Párizs (TT-AFP) – Dieppe lakosait január 7-én, kora reggel egy hangos ütközés, és ezt követően egy ragyogó fény keltette. A robbanás olyan erős volt, hogy az ajtók kinyíltak, és az ablaküvegek betörtek.
Eddig semmilyen magyarázat nem volt a jelenségre. Egy Orchies-i vasutas, a Belga határ közelében, azt állította, hogy nagyjából ugyanakkor amikor a robbanás történt, egy fénylő repülő csészealjat látott, amint keresztezi az eget nagy sebességgel.

Svédország, Dánia

Svéd meteorszakértő jelentése a svéd védelmi személyzetnek. Stockholm, Degens Nyheter, 1954. január 27.

Egy meteorszakértő, Bertil Lindblad, a Lund obszervatóriumból egy biztató jelentést nyújtott be a svéd védelmi személyzetnek, tekintettel a repülő csészealjra, amit egy Transair Airlines pilóta, Ulf Christiernsson százados jelentett december 17-én Hassleholm felett, meg a nagy meteort január 9.-én Dánia felett. (A meteorról való információkért feljebb)
Ebben a jelentésben, Lindblad, aki azt gondolja, hogy a Hassleholm repülő csészealj egy meteor lehetett, „adott egy tudományos magyarázatot, egy katonai szempontból egy gyanús tényezővel, miszerint a legtöbb tűzlabda keletről repül be.”

Szokatlanul nagy meteor Dánia nagy része felett. Stockholm, Svenska Dagbladet, 1953, december 6.

Koppenhága, december 5 – Egy szokatlanul nagy meteort figyeltek meg Dánia nagy részén, 16:50 tájékán. Az első jelentések Jutland északi részéről jöttek, ahonnan délnyugati irányba mozgott a meteor nagyon nagy magasságokban. Fényes szivar alakú középpontja volt, és egy hosszú fényes nyomot hagyott maga után. A meteort ugyanabban az időben figyelték meg Jutland-ben, mint amikor jelentve volt Helsingborgból, Svédországból, Bornholmból, és a Dán-Német határ körüli területről.

Hatalmas meteor robbant fel. Stockholm, Dagens Nyheter, 1954. január 10.

Egy nagy tűzlabda amit Skaanc, Blekinge, Smaaland, és Svédország nyugati partjain láttak, 10 ezer km/órás sebességgel haladt át az égen január 9-én, 16:16 óra tájékán. A labda nyugati irányban tűnt el és hosszú szikrákból álló nyomot hagyott maga után. Dániából származó jelentések szerint a labda Koppenhága felett robbant fel, 10 percen keresztül füstöt hagyva. Néhányan azt hitték, hogy egy sugárhajtású repülőgép robbant fel, és néhányan azt, hogy egy repülő csészealj. Jelentések özönlötték el a Svéd Légierőket Svédország teljes északi részéről.

Bertil Linbland szerint, aki látta a jelenséget, a meteor átmérője egyharmada a Holdénak, és a fényessége egyenlő a Holdéval. A meteor nyoma le lett fényképezve az obszervatóriumban. Nielsen megfigyelő, az Aarhaus-i Ole Omer obszervatóriumból jelentéseket kapott egy meteorról Aarhausból és Koppenhágából. Szerinte nem Koppenhága felett robbanhatott fel, hanem 100 km-rel arrébb.

Hatalmas meteor robbant fel Halland északi része felett. – Stockholm, Dagens Nyheter, 1954. január 13.

Január 9-én egy hatalmas meteort láttak, nagy magasságokban Halland északi részén. A számítások szerint a meteor általánosan kelet-nyugat irányába mozgott, majd Knared és Markaryd közti erdős terület felett szikraesőként robbanhatott fel. (Ugyanezt mondta Bertil Lindblad is.)

Nyugat-Németország

Repülő objektum tűznyomot hagyott maga után. Hamburg, Hamburger Abendblatt, 1953. december 7.

December 5-én, 16:40-kor egy furcsa repülő objektumot figyeltek meg Bad Oldesloe felett (Luebeck-től 20 mérföldre nyugatra). Szemtanúk szerint kb 5-6 ezer közötti magasságban repült északkeletről délnyugatra. Egy tűznyom, mintha egy rakéta hagyta volna maga után, tisztán kivehető volt a hátsó és az oldalsó részén. Egy rendőrjárőr, aki látta az objektumot azt állította, hogy hosszúkás volt és kisebb, mint egy repülőgép.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!