felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Csészealjak Spanyolország és Francia Afrika felett

Csészealjak Spanyolország és Francia Afrika felett

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Hivatal (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Csészealjak Spanyolország és Francia Afrika felett

Jelentés száma: 00-w-24108

Dátum: 1952 április 22 – augusztus 1

Ország: Algéria, Spanyolország, Francia Egyenlítői Afrika

 

Izzó gömböket láttak Almansa, Spanyolország felett – Tangier, Espana, 1952. április 22.

Alamansa, április 21. – Reggel 8 órakor sok ember látta, ahogy négy izzó gömb keresztezi az eget a Murcia-Valencia röppályán nagy sebességgel és nagy magasságban. A gömbök úgy néztek ki, mintha élénk vöröses gyapjúszálakból álltak volna, amik egyszer csak intenzív sárgára változtak, majd fokozatosan messzebbre és messzebbre repültek, míg végül eltűntek. Semmilyen szokatlan hangot nem adtak ki magukból. Ez a látvány csupán egy percig tartott.

Andujar-i lakosok bejelentései csészealjakról – Tangier, Espana, 1952. április 22.

A Cifra hírügynökség azt állítja, hogy 1952. július 30-a éjszakáján sok Andujar-i lakos látott úgynevezett repülőcsészealjat. Az objektum piros, és kerek volt, nagyjából egy desszertes tálnak felelt meg a mérete. Hangtalanul, nagy sebességgel repült, és egy hosszú, nagyon világos, fényes-zöldes fényt húzott maga után.

Ragyogó objektum Port Gentil felett – Conakry, La Guinee Francaise, 1952. június 26.

Gabonban, a franciaországi Egyenlítői Afrikai Köztársaságban található Port Gentil kikötőjében, egy lehorgonyzott rakományhajó kapitánya arról számolt be, hogy 1952 június 1-jén 02:40-kor egy titokzatos objektum érkezett a Port Gentil mögötti területről, manőverezett, majd nagy sebességgel távozott a tenger felé. A jelentést benyújtotta a helyi hatóságoknak és az igazgatási hivatalának. Az alábbiakban összefoglaljuk a történetét. 

1952. június 1-jén 02:40-kor a hajót lehorgonyozták Port Gentil kikötőjében, 150 fokos irányba. Az északi égbolt tiszta volt és csillagos, a déli viszont enyhén felhős. A látási viszonyok jók voltak, enyhén délnyugati szél fújt, a tenger nyugodt volt. Negyed Hold volt.

Az első tiszt előrement, mert kész volt felszedni a horgonyt, miközben a parancsnok a hídon volt a szolgálatban lévő tisztnél. A kikötőfények kivételével a hajó teljes sötétségben volt, így kiváló éjszakai kilátást biztosított.

02:40-kor az első tiszt telefonált a parancsnoknak, majd tájékoztatta, hogy épp egy ismeretlen ragyogó objektumot látott, amely Port Gentil felől jött, és közvetlenül a hajó fölé szállt. A távcsövét (Zeiss 7×50, éjjellátó) az ég felé fordította. A parancsnok a kikötői negyedben egy nagyon világos és foszforeszkáló narancssárga fényt látott, amely kör alakú volt, és nagy sebességgel mozgott egy látszólag egyenes vonalon. A híd szárnyán állva, a parancsnok az iránytűjének segítségével az átlagos irányát 10 fokosra becsülte.

Három percig könnyedén követte a fényt távcsövén, de elveszítette, amikor nagy sebességgel áthaladt Prince buoy fölött, körülbelül 7 mérföldre a hajótól. A parancsnok nem hallott semmilyen a jelenséget kísérő hangot, és elismeri, hogy nehéz volt megbecsülni a tárgy magasságát, ám mégis úgy ítélte meg, hogy körülbelül 3000-4000 méter lehetett. Átmérője egy bolygóéhoz hasonló volt.

Az első tiszt kijelentette, hogy mielőtt telefonált volna a parancsnoknak, látta, hogy az objektum Port Gentil irányából jön, megáll, jobbra fordul, és folytatja kezdeti menetét. Ahogy áthaladt közvetlenül a hajó fölött, ugyanazt a manővert megismételte.

A parancsnok kijelentette, hogy 20 éves tengeri szolgálata lehetővé tette számára, hogy elmondhassa, amit látott nem lehetett sem egy ismert égi jelenség, mint hullócsillag vagy meteor, sem egy jelenlegi típusú repülőgép.

Ezenkívül meg lett erősítve, hogy ezen az éjszakán nem voltak repülőgépek Port Gentil felett.

Furcsa objektumok az égen Algéria felett – Oran L’Echo d’Oran, 1952. július 17.

1952. július 15-én 23 órakor Boukanefis városában két pék, egy tányér alakú repülő objektumot látott az égen. Szokatlan gyorsasággal, agilitással mozgott, zöldes füstöt húzva, ami kivilágította az eget. Úgy látszott, hogy nem változtatta az irányát miközben növelte a sebességét, majd eltűnt déli irányba.

Hasonlóképpen, 1952. július 11-én Lamoriciere-ben Thomas Martinez egy hirtelen villanásra lett figyelmes, ami első látásra egy hullócsillagnak tűnt. Valójában inkább úgy nézett ki, mint egy meteor amit másik két test követ, amelyek mindegyike sárga füstöt húzott maga után. Aztán ezek eltűntek, majd a semmiből előtűnt egy ovális alakú, hosszúkás tűzgolyó. Jól látható volt és alacsony magasságban, egyenes vonalon repült.

Furcsa jelenséget figyeltek meg két ponton is Orán felett – Oran, L’Echo d’Oran, 1952. július 26.

Nemrégiben (valószínűleg 1952. július 25-én) Orán több lakosa is arról számolt be, hogy körülbelül egy időben repülő csészealjat láttak.

15:35 körül Raoul Le Henaff, egy helyi cég művezetője egy izzó fehér halmot látott az égen Orán felett. Délnyugatra repült, körülbelül 2000 méteres tengerszint feletti magasságban. Nem volt se fénylő kiáramlás, se füst. Körülbelül 30 másodperc elteltével a jelenség egyre haloványabb lett és eltűnt. A cég irodájának személyzete és Palacio, az Algeronaphtei gyár(?) egyik alkalmazottja is látta a „csészealjat”.

15:37-kor Maurice Dubessay, aki a L’Echo d’ Orannak dolgozik, látta, hogy egy fénylő korong hatalmas sebességgel és közepes magasságban halad délnyugati irányban. 5 másodperc elteltével eltűnt. Hasonló időintervallumban két szatócs, Atias és Karsenty is látta az ismeretlen objektumot mielőtt eltűnt volna a felhők mögött.

Csészealjakat figyeltek meg két területen is Orán felett – Oran, L’Echo d’Oran, 1952. július 28

1952. július 26-án, Orán két területéről is jelentettek az emberek szokatlan repülő objektumokat, amiket „csészealjakként” írtak le.

Körülbelül 23 órakor, Orán Eckmuhl kerületében három nő észlelt egy nagy, narancsos-vöröses fényes foltot az égen, ami kacsatojás méretű volt, csak laposabb. Keletről nyugatra haladt, úgy tűnt, hogy egy másodpercre megállt, majd eltűnt.

Három megbízható ember, akik a Tiaret síkon élnek 10:45-kor egy szokatlan repülő objektumot láttak. A helyi plébánia körülbelül 40 másodpercig figyelte, és úgy írták le, mint egy fénylő, szivar alakú halmaz, ami nem hagyott füstnyomot. Északnyugati irány felé tűnt el. Egy tanár és felesége hasonló leírást adott, hozzátéve, hogy az objektumnak sötét középpontja volt, ferdén és körülbelül 3000 méter magasságban mozog. Senki sem hallott semmilyen hangot.

1952. július 29-én este két új repülő csészealjat lehetett megfigyelni. Az első, amely 20:50-kor jelent meg Mostaganem fölött, csak néhány másodpercig volt látható. A második Ain Teledes felett jelent meg 23:00-kor. A város felett repült körülbelül egy percig, miközben fehéres füstöt árasztott magából. A helyzetváltoztatásaiból látni lehetett, hogy milyen meglepően irányítható az objektum. Dél felé tűnt el.

Ez az ötödik a héten, hogy ezt a jelenséget feljegyezték az Oran minisztériumban. Egy teáscsésze nagyságú csészealjat látott két rendőr Frenda felett (az Oran minisztérium keleti végén). Sötét volt a középpontja, amit fénylő halmaz vett körül. Tlemcen közelében az autósok egy furcsa szivar alakú tárgyat figyeltek meg körülbelül 600 méteres magasságban. Végül, Lamoriciere-nél, körülbelül 40 kilométerre Abdellys területétől, az autósok egy foszforeszkáló korongot láttak egy kis ideig.

A csészealjak jelentéseinek gyakoriságáról – Oran, L’Echo d’Oran, 1952. július 31.

(Miután megkapott és kiadott egy sorozatnyi repülőcsészealj jelentést, az L’Echo d’Oran újság, áttekintették az eseményeket, valamint számos későbbi jelentést. Az alábbi a cikk összefoglalása.)

Úgy tűnik Orán, a kedvelt területe a csészealjaknak, mivel a tudósítóink rengeteg repülőcsészealjról számoltak be nekünk Orán területéről. Nagyobb gyakorisággal jelentek meg, mint Franciaországban vagy az Egyesült Államokban. Ezenkívül szinte lehetetlen kétségbe vonni a megfigyelők igazát, akik közt van rendőr, pap és egy kádi.

Ma 04:00-kor Raymond Botella, a Tlemceni közmunka részleg alkalmazottja egy repülő objektumot vett észre, amely észak felé haladt, és fehéres füstfelhőt hagyott maga után. Egy fél órával korábban a titokzatos csészealjat Oued Taria-ban látták, ugyanolyan sebességgel haladt, és ahogyan a tegnapi csészealj, ez is hirtelen fordulatot és irányváltoztatást hajtott végre.

Július 30-án este Sainte Barbe du Tlelatban egy rendőrkapitány, két rendőr és egy kádi, 30 másodpercen keresztül figyeltek egy ragyogó, repülő objektumot. A napi rendőrségi jelentések ezek után minden rendőri észlelést tartalmaznak.

Július 30-án reggel egy algériai lakos néhány másodpercig csillogó fekete korongot látott a horizonton. Gyors függőleges leszállást hajtott végre, majd hirtelen vízszintesen továbbhaladt.

Két észrevételt tettek Lodiban. Július 25-én, körülbelül 21:30-kor, egy sárgás tárgy lebegett az égen, és július 28-án, 21:50-kor egy sokkal nagyobb tárgy jelent meg az égen néhány másodpercig, aminek az alakja olyan volt, mintha fordított tölcsér lenne.

1952. július 31-én 11:30-kor egy oráni lakos és felesége a Saint Denis Du Sig és a Le Tlelat közötti úton haladva körülbelül 1000 méter magasban láttak valamit az égen. Megállították az autót, és körülbelül másfél percen át nézték a mozgását. Mindkét végén orsó alakú és kúpos volt. Az objektum különbözött a szokásos repülőgépektől, mivel nem bocsátott ki magából füstöt, nem volt hangja és nagy sebességgel rendelkezett.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!