felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Dán védelmi vezetők kezdik komolyan venni a repülő csészealjakat

Dán védelmi vezetők kezdik komolyan venni a repülő csészealjakat

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Dán védelmi vezetők kezdik komolyan venni a repülő csészealjakat

Jelentés száma: 00-w-27521

Dátum: 1953 augusztus 20

Ország: Dánia, Norvégia, Finnország, USSR

 

Koppenhága, július 12 – Dán védelmi hatóságok elkezdték komolyan venni a repülőcsészealj problémát. A katonaság meg van bizonyosodva arról, hogy habár a legtöbb megfigyelés az csillagászati jelenség, vannak olyan jelentések, amik gyakorlott megfigyelőktől származnak, amik azt mutatják, hogy a csészealjakat szovjet bázisokról a Jeges-tengerről indítottak útnak.

A dán légierő vezetősége átadott egy jelentést a védelmi személyzetnek különböző jelenségekről a levegőben Dánia felett, és a vizekben Dánia határain. A jelentés a dán légierő radarállomásai megfigyelésein alapszik. A megfigyeléseket összehasonlítják, tekintettel a távvezérlésű lövedékekkel, amiket nyomon követtek Norvégia és Finnország légkörének legészakibb részén. Arra a következtetésre jutottak a védelmi hírszerző ügynökségnél, hogy a lövedékeket szovjet bázisról Novaya Zemlya-ból a Jeges-tengernél indították útnak.

A jelentés megvitat egy incidenst amiben egy tiszt és hét közlegény 1952. november 12-én a Karup reptérről Jutlandon megfigyelt egy objektumot a levegőben, ami hasonlított egy repülőgépre, de sokkal gyorsabban mozgott, mint bármilyen forgalomban lévő repülőgép. A dán megfigyeléseket összevetették néhány norvég megfigyeléssel, köztük egy 1952 októberében történt, mikor egy repülőgép, ami mostanáig ismeretlen dizájnnal rendelkezett, átrepült egy horteni haditengerészeti bázis felett, Oslofjord felé. Egy másik incidens, amire rámutattak, egy manőver közben történt Norvégia északi részén, amikor egy légvédelmi ágyú csapata, Bodö közelében megfigyelt egy rejtélyes objektumot nagy magasságban. Egy sugárhajtású repülőgépet felküldtek, de nem volt képes az objektumot utolérni, ami félelmetes gyorsasággal tűnt el.

A Dán Légierő jelentése kihangsúlyozza, hogy a „repülő csészealj forgalom” Skandinávia felett nagy aerotechnikai érdeklődést mutat.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!