felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Egy mérnök azt állítja, hogy a „csészealjak” a szovjetek kezében vannak; észlelések Afrikában, Iránban és Szíriában

Egy mérnök azt állítja, hogy a „csészealjak” a szovjetek kezében vannak; észlelések Afrikában, Iránban és Szíriában

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Egy mérnök azt állítja, hogy a „csészealjak” a szovjetek kezében vannak; észlelések Afrikában, Iránban és Szíriában

Jelentés száma: 00-w-27452

Dátum: 1953 március – május

Ország: Németország, USSR, Francia Egyenlítői Afrika, Szíria, Irán

 

Egy német mérnök azt állítja, hogy a szovjeteknek vannak német csészealj szakértőik, és gépeik – Athens, I Vradyni, 1953. május 13

Vienna (Különleges szolgálat) – A nemrégiben Torontóból kapott jelentések szerint számos kanadai légierőnél dolgozó mérnököt is belevontak a „repülő csészealjak” megépítésébe, hogy aztán egy későbbi háborúban azt majd fegyverként használhassák. A mérnökök a munkájukat az A.B Roe gyárakban folytatták nagy titokban.

A „repülő csészealjakat” igazán reálisnak, aktuálisnak bizonyul megépíteni, mivel megépítésüket bizonyítják azok az építési tervek, amiket a 2. világháború végén rajzoltak a német mérnökök.

George Klein, egy német mérnök, azt állította, hogy bár rengetegen azt hiszik, hogy a „repülő csészealjak” háború utáni fejlesztések, igazából már a tervezési szakaszban voltak 1941-ben, a német repülőgép gyárakban.

Klein azt mondta, hogy mérnökként dolgozott a Ministry of Speer-nél (valószínűleg Albert Speer-re célzott, aki 1942-ben a Harmadik Birodalom fegyverkezésügyi minisztériumának élén állt) és jelen volt Prágában, 1945. február 14-én az első „repülő csészealj” kísérleti repülésénél.

A kísérletnél Klein azt mondta, hogy a „repülő csészealj” elérte a 12.400 méteres magasságot és a 2.200 km/órás sebességet 3 percen belül. Klein kiemelte, hogy a német tervek szerint ezek a „csészealjak” elérhetik a 4.000 km/órás sebességet. Egy nehézség van Klein szerint, mégpedig az anyagokat beszerezni a „csészealjak” megépítéséhez, de még ezt is megoldották a német mérnökök 1945 végére, és az objektumok megépítését el is kezdték, tette hozzá Klein.

Klein azt állította, hogy három kísérleti példányt is előkészítettek 1944 végére tesztelésre, amiket két teljesen másfajta aerodinamikai alapelv szerint építettek. Az egyiket, amit a Mite gyárakban építettek, ténylegesen korongformájú volt, egy belső kabinnal és V2 rakétákkal. Ez a modell 42 méter átmérőjű volt. A másik modell gyűrűformájú volt, kiemelt oldalsávokkal és gömbölyű pilótakabinnal rendelkezett, a gyűrű közepéből kiemelkedve. Ezt a modellt a Habermol and Schreiver gyárakban építették.

A háború utolsó napjaiban, amikor már az összes remény elszállt a német győzelemmel kapcsolatban, a Prágába állított mérnököknek megparancsolták, hogy pusztítsák el teljes mértékben mindegyik tervrajzukat a modellekkel kapcsolatban, mielőtt a szovjet erők megérkeznek. A breslau-i Mite gyárakban dolgozó mérnököknek viszont nem szóltak időben a szovjetek közeledéséről, ezért meg is tudták kaparintani az anyagaikat. Tervrajzokat, és szakembereket is azonnal elküldtek nagyfokú védelem alatt egyenesen a Szovjetunióba. Véletlen egybeeséssel ugyanakkor, amikor Berlinből is elindult a Stuka (JU-87 zuhanóbombázó) tervezője is, aki később kifejlesztette a MIG 13-ast és 15-öst a Szovjetunióban.

A jelentés szerint, semmit sem tudni Hambermol hollétével kapcsolatban, mióta eltűnt Prágából; Schreiver nemrégiben meghalt Bremenben; és Mite, aki elmenekült egy Messerschmitt 163-assal, az Egyesült Államokban van.

Klein azon a véleményen volt, hogy a „csészealjak” jelenleg építés alatt állnak a német műszaki elvek szerint, és hogy ezeknek a megalkotása komoly versenyt jelenthet a sugárhajtású repülőgépekkel szemben.

Klein továbbá azt is állítja, hogy nagy esélye volt a „repülő csészealjakat” civil utazáshoz is megépíteni, mivel 30-40 utast is tudna szállítani 4.000 km/órás sebességgel. Hozzátette, hogy nem érte volna meg a civil utazáshoz építeni ezeket, mivel borzasztó sok anyagot kellene felhasználni egy ilyennek a felépítéséhez. Állítja, hogy véleményét megosztotta Giuseppe Belluzzo, egy olasz szakember, akivel ugyanazt a munkát csinálta egy ideig.

Késleltetett jelentés négy „csészealjról” amit Ubangi-Shari-nál láttak – Brazzaville, France-Equeteur, 1953. március 11.

A Francia Egyenlítői-Afrika meteorológiai szolgálata felhatalmazta ezt az újságot, hogy publikálja a következő beszámolót, négy „repülő csészealjról”, amit 1952. november 22-én láttak Bocaranga, Ubangi-Shari felett.

Körülbelül 22:00-kor, Carlos Maria atya (egy misszionárius), Lesimone, a társa és még 4 ember úton volt Bocaranga felé, amikor hirtelen észrevettek egy nagy korongot a járművük felett, ami ugyan abban az irányba tartott, mint ők. Lasimone lekapcsolta az autó lámpáit, de a korong eltűnt. Kicsit később, ugyanazon a helyen négy korongot is láttak mozdulatlanul az égen. Maria atya leírása a következő;

„Teljesen tisztán láttuk őket. Kettő felül volt, kettő alul, de nem voltak kontaktusban egymással. Abban a pillanatban olyan szürkés színük volt, mint a Holdé. Azt mondanám, hogy az átmérőjük nagyjából 30 és 40 centiméter között lehetett.”

„Párszor megmozdultak, de mindig úgy tűnt, mintha csak az alsó kettő forogna. Mielőtt mind elkezdett volna mozogni, erősen felvillantak. Aztán úgy nézett ki, mintha úgy haladtak volna köralakban, hogy visszatérjenek a kiindulópontjukra. Amikor megálltak, akkor a ragyogásukat felváltotta a szürke szín. Forgás közben enyhén oválisnak mutatkoztak. Nem tudom, hogy amiatt, hogy repülés közben más alakot vettek fel, vagy szimplán azért, mert ferde pozícióban voltak mozgás közben. Minden kör után felvillantak és ilyen formájuk volt. Nagyjából 20 percig néztük őket. Az utolsó kör után megálltak a kezdeti pozíciójukban, pár percig mozdulatlanul maradtak, majd eltűntek abban az irányban, ahonnan jöttünk. Amit láttam, nem volt meteorkő, sem hullócsillag, vagy bármi hasonló. Kizárólag egy ember által készített masina lehetett.”

Lasimone aztán ugyanolyan részletességgel mesélte az ő verzióját:

„22 óra tájékán megfigyeltünk négyszög alakzatban négy szürkés halót, fénykoszorút a felhők felett. Tiszta volt az éjszakai égbolt.

„Egy ponton mind a négy fénykoszorú látószögbe került Bouzum irányában. Hirtelen az egyik élénk pirosan felvillant, ami a formáját jobban kihozta. Olyan volt, mint egy szivar, az elülső részén vastagabb volt. A középső részlege a teljes hosszának egyharmada volt, fényben áttetszőnek hatott, tökéletesen szimmetrikus vonalakkal. Az objektum a felhők felett a mi irányunkba haladt, tekintélyes sebességgel, nagyjából olyannal, mint egy átlagos repülőgép. 5-6 kilométerrel arrébb, megállt anélkül, hogy megváltoztatta volna a fényeit és függőlegesen megint elkezdett emelkedni. Hirtelen megállt és a fénye újra szürkés lett. A többi három a látószögben aztán elkezdett mozogni ugyanabban az irányba, mint az első aztán hozzácsatlakoztak, hogy újra négyszög alakzatot vegyenek fel.”

„Repülőcsészealjak” Szíriában – Athens, Le Messager d’Athenes, 1953. május 19.

A damascus-i újság, Al Ahaya jelentése szerint „repülő csészealjat” láttak Szíria Homs városában, ami dél felől jött.

Fényes objektumot láttak az égen Aradan felett – Tehran, Etala’at, 1953. május 20.

Az egyik tudósító információi szerint Abadan-ban 1953.május 18-án, 18:55-kor egy fényes objektumot láttak az égen. Ugyanolyan fényesnek írták le, mint a Napot, olyan alakkal, mint az újholdé (az újholdnál viszont többször nagyobb volt). Nagyon gyorsan mozgott és 20 percen keresztül volt látható. A jelentések szerint ugyanez az objektum volt látható Khuzistan olajos területein.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!