felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Fényes jelenség Kelet-Tashkentnél

Fényes jelenség Kelet-Tashkentnél

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Fényes jelenség Kelet-Tashkentnél

Jelentés száma: SO-49149x

Dátum: 1947 május – szeptember

Ország: Szovjetúnió (USSR Üzbég, SSR)

 

1. 1947 májusától szeptemberig szinte minden este három fényes jelenséget észleltek 15 perces időközönként, 9 és 10 között (helyi idő szerint), amit a Pakhta Arali PW táborából figyeltek meg, 50 km-re délnyugatra Tashkent-től.

2. Először egy elsötétült tűzgolyót láthattak; körülbelül hat másodperc múlva elérte a hosszúra nyúlt röppályájának a csúcsát. Ezen idő alatt a „labda” tüzes nyomot hagyott maga után. A csúcspontjában élénkvörös volt, és változtatta a színét, sötétzöldtől a fehérig. Füstcsíkokat, zajokat vagy robbanásokat nem észleltek.

3. A röppálya távolságát a megfigyelési ponttól 60-30 km-re becsülték. *A röppálya megközelítőleg délnyugatról északkelet felé mutatott, a hossza a csúcsig, ami 5000 és 12 000 méter között volt, becslések szerint körülbelül 80 km. A csúcson a tűzgolyó látszólag egyötöde volt a telihold átmérőjének.

*Magyarázat: A pályaművel kapcsolatban megadott méréseket tartalékkal kell fogadni. Figyelembe kell venni, hogy sem a kiáramlás, sem az elsuhanása által keltett zaj nem volt hallható. A jelenségek pályájához lásd a mellékletet.

**Washington magyarázat: Ez a SO-49149x informátor újbóli kihallgatása.

Melléklet:  Egy vázlat, amely az objektum pályáját mutatja.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!