felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Légi megfigyelés – Intenzív fényforrás

Légi megfigyelés – Intenzív fényforrás

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Légi megfigyelés – Intenzív fényforrás

Jelentés száma: 00-E-324 /33601-76

Dátum: 1976 szeptember

Ország: USSR

 

1. Egy szokatlan incidenst figyeltek meg 1976. szeptember 10-én egy British European Airways (BEA) repülésekor (no. 831) Moszkvától Londonig. 18 és 19 óra közt a repülőgép körülbelül 33 ezer láb(9.900 m) magason repült, látszólag Litvánia határain belül, amikor is egy pislákoló, egy forrásból jövő, állandó intenzitású egy helyben lévő fényt figyeltek meg a jobb oldali szárnyrésznél. A fény távolsága nagyjából 10-15 mérföldre (16-24 km) , és nagyjából 5-6 ezer lábbal (1.500-1.800 m) a repülő alatt volt egy alacsonyabb felhőréteg felett. A fény, ami hasonlított egy nátriumlámpára (sárga szín), túlságosan intenzív volt ahhoz, hogy közvetlen akármeddig is lehessen nézni, teljes mértékben bevilágította az alacsonyabb felhőréteget, amitől ragyogónak látszott az egész.

2. A fény annyira érdekelt volt, hogy a BEA pilóta becsatlakozott a repülőgép intercom hálózatára és azt állította, hogy nyugtalanította a jelenléte és megkérte a szovjet hatóságokat, hogy azonosítsák a forrását. A szovjet hatóságok negatívan jeleztek vissza, ajánlva, hogy nem kéne kérdeznie semmit. A fényt körülbelül 10-15 percig lehetett megfigyelni, míg a repülőgép le nem hagyta a fény forrását.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!