felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Repülő csészealjak a Belga Kongó uránbányák felett

Repülő csészealjak a Belga Kongó uránbányák felett

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Repülő csészealjak a Belga Kongó uránbányák felett

Jelentés száma: 00-w-23602

Dátum: 1952 március 29

Ország: Belga Kongó

 

A közelmúltban két tüzes korongot észleltek a Belga Kongó déli részén található uránbányák felett, az Elisabethville kerületben, a Luapula folyótól keletre, mely összeköti a Meru és a Bangveolo tavakat. A korongok elegáns görbékkel siklottak és sokszor változtatták helyzetüket, így lentről néha tányérként, oválisként vagy szimplán vonalként látszottak. Hirtelen mindkét korong ugyanazon a ponton lebegett, majd egy cikk-cakkos repüléssel elindultak északkeletre. Egy penetráns sziszegő, zümmögő hangot hallottak a lentről figyelők. Az egész jelenség 10-12 percig tartott.

Pierre parancsnok azonnal üldözőbe vette az Elizabethville-i repülőtérről egy harci repülővel. Először az egyik korongot közelítette meg 15 méterre. A becslések szerint a „csészealj” átmérője 12-15 méteres, korong alakú volt. A belső mag mozdulatlanul maradt teljesen, középpontjából kiállt egy gomb és néhány aprócska nyílás is látható volt az objektumon. A külső peremet tűz borította és úgy tűnt, óriási fordulatszámmal rendelkezett. Fémes színe hasonlított az alumíniuméhoz.

A korongok precízen és könnyedén haladtak, függőlegesen és vízszintesen is. Néhány másodperc alatt 800 és 1000 méter közti magasságváltozásokat végezhettek; a korongok gyakran leereszkedtek 20 méteren belülre, a fák tetejéhez viszonyítva. Pierre nem tartotta kizártnak, hogy ember által vezérelt volt a korong, mivel a szabálytalan sebesség és a hő lehetetlenné tenné egy ember számára, hogy a belsejében megmaradjon. Pierre 15 perc után abbahagyta az üldözést, mert a saját repülője hangjának ellenére is hallotta, amint a két korong hangos, sípoló hangot ad ki magából, majd eltűntek a Tanganyika-tó felé. Becslése szerint körülbelül az 1500 km/óra sebességet is elérhették az objektumok.

Pierre-t megbízható, lelkes tisztként és pilótaként tartják számon. Részletesen számolt be a feletteseinek, akik furcsamód sok tekintetben egyetértettek a különböző kutatási eredményekkel.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!Ossza meg ismerőseivel!