felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Repülő csészealjak Spanyolországban és Észak Afrikában

Repülő csészealjak Spanyolországban és Észak Afrikában

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Repülő csészealjak Spanyolországban és Észak Afrikában

Jelentés száma: 00-w-23759

Dátum: 1952 május – június

Ország: Spanyolország, Tunézia, Francia Marokkó

 

Füstcsíkot húzó objektum Barcelona felett – Tangier, Espana, 1952. május 22.

Barcelona, május 21 – Ahogy a Jose Antonio utcában sétáltam, láttam egy furcsa repülő objektumot nagy sebességgel repülni a Prat reptér felől, kb 2000 méterrel a föld felett, egy hosszú füstcsíkot hagyva maga után. Nem tűnt repülőnek (sem a Prat, sem a Satsdell reptér nem tudott ilyesmi objektumról), a repülő csészealjakkal ellentétben ez egyenes úton haladt, bármilyen fénykibocsátás nélkül. Az objektum rakétaalakú volt, és a füst két egymás közeli pontból jött ki belőle eggyé válva.

A kollégáim az irodában látták a füstöt, de az objektumot nem. Badalona fölött, 10 kilométerrel arrébb, az objektum nem húzott már maga után füstöt, eltűnt pár másodpercre, és újra előkerült, újra füstöt árasztva magából pár kilométerrel arrébb. Az újságíró irodát nemsokára telefonhívások özönlötték el azoktól, akik látták az objektumot. Egy barátunk csinált egy képet a füstcsíkról. -Valentin Garcia

(A kép egy átlós csíkot ábrázol, amely csökkenő szélességű, és árnyalata világosabb mint egy épület párkányára vetült árnyék. Ez Francisco Andreu-nak van tulajdonítva. A felirat alapján a kép május 17-én készült, habár a jelentésen a dátum május 21-re van írva.)

Szokatlan objektum Tunézia felett – Algiers, Echo d’Alger, 1952. június 4.

Június 3-án 20:00-kor Sousse pár lakója látott egy repülő objektumot, ahogy szédítő sebességgel nyugatról kelet felé haladt, miközben halvány zöld fényt bocsátott ki magából.

Repülő csészealj Meknes, Marokkó felett – Algiers, Echo d’Alger, 1952. június 11.

Két szemtanú jelentette, hogy láttak egy repülő csészealjat 1952. június 7-én 13 órakor Meknes felett. Az egyikük azt mondta, hogy látott egy fényes pontot fénysebességgel haladni az égen. Össze tudta hasonlítani a T-33-as gépekkel, amik Meknes bázisánál repülnek, és amondó volt, hogy sokkal lassabbak azok a gépek összehasonlítva az objektummal. Az ismeretlen tárgy fehér füstcsíkot húzott maga után, és semmilyen hangot nem adott ki magából. Közeledett, majd eltűnt Ifrane déli irányába.

Égő korong, Taourirt, Marokkó – Algiers, Echo d’Alger, 1952. június 16.

1952. június 15-e reggelén egy furcsa jelenséget figyeltek meg Taourirt, Francia Marokkó felett. Dokkmunkások egy korongot láttak 30 másodpercig, amit fehér lángok borítottak, és két kör alakú szál vette körbe, füstnyomokat hagyva maga után. A tüzes objektum úgy tűnt, mintha a föld felé mozgott volna, de gyorsan eltűnt.

Csészealj Casablanca felett – Algiers, Journal d’Alger, 1952. június 16.

Marrakesh és Meknes után, Casablanca is kapott a repülő csészealjakból. 1952. június 15-én egy néhai pilóta, Andre Assorin megfigyelt egy objektumot. A Meteorológiai hivataltól azt állítják, hogy nem látták ezt a szokatlan jelenséget Casablanca felett.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!