felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » Repülő csészealjak – szovjet műholdak említése

Repülő csészealjak – szovjet műholdak említése

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

Repülő csészealjak – szovjet műholdak említése

Jelentés száma: Nem látható

Dátum: 1952 augusztus 22

Ország: USSR, Magyarország említése

 

1. A …. fájlok felkutatása eddig nem adott tényleges bizonyítékot arra nézve, hogy az elmúlt két évben a szovjet műholdas sajtóban említették volna a tárgyat. Úgy vélik, hogy 1948-ban egy orosz újságban gúnyos megjegyzést tettek ezzel kapcsolatban, de eddig ezt a cikket nem találták meg.

2. Az FBID ezzel a témával kapcsolatban leadott egy adást június 10-én, idézvén:

Összegezve – Úgy tűnik Moszkva először akkor tett említést a repülő csészealjakról, amikor a „Hallgatói kérdések-válaszok” érkeztek, és ezekre a kérdésekre válaszol: „A nukleáris fizika vezetője, az Egyesült Államok Haditengerészeti Kutató Hivatalából úgy magyarázta ezeket, mint nemrégiben a sztratoszférikus tanulmányokat. Az Amerikai kormány végig tudta, hogy ezek a tárgyak ártalmatlan természetűek, de ha tartózkodtak volna a „hamis jelentések” tagadásától, az effajta taktika mögötti cél az volt, hogy az országban háborús hisztériát szítson.”

3. A közelmúltban kapott budapesti külügyminisztériumi távirat, a Szabad Nép augusztus 14-i példányát idézi:

„A repülőcsészealjak története csak egy kísérlet a háborús hisztéria felkeltésére”. A repülő csészealjak radarhelyzetét idézi a cikkben és megjegyzi a rejtély forrásának nevetséges, képtelen aspektusait. A cikkben arra a következtetésre jutnak, hogy ez része az amerikai uralkodók propagandájának annak a bizonyításához, hogy a nyugati országok fenyegetőek.

4. Az FBID-t felkérték, hogy figyelmeztesse a helyszíni állomásokat, amint bármilyen megemlítésre kerülnek a repülő csészealjak a vasfüggöny országok által.

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!