felfedes.hu

UFO-k, Földönkívüliek, Űrkutatás, Tudomány, Alternatív médiaoldal

Kezdőlap » UFO-t láttak, fényképeztek Svédországban: Azonosítatlan műholdat észleltek

UFO-t láttak, fényképeztek Svédországban: Azonosítatlan műholdat észleltek

“A dokumentumok a külföldi sajtókban megjelent, meg nem erősített UFO-megfigyelésekről, valamint az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA) jelentéseiről szól, az 1940-es évektől az 1990-es évek elejéig. Minden itt megjelent dokumentum eredeti példánya, megtalálható a Central Intelligence Agency hivatalos oldalán, melyek teljes tartalma, egyéb kiegészítések nélkül, eredeti változatukban kerülnek bemutatásra. Az eredeti dokumentum a lap alján található!”

 

UFO-t láttak, fényképeztek Svédországban: Azonosítatlan műholdat észleltek

Jelentés száma: Nem látható

Dátum: 1960 március 17

Ország: Svédország

 

A teljes iromány, kivéve az utolsó paragrafus, az mind egy cikkből származik az 1960. március 8-i stockholmi napi újságból, a Dagens Nyheter-ből. A cikkhez, aminek az volt a címe, hogy „Fény az égen, egy új műhold a szakértők szerint”, tartozott fotó is a két UFO-ról, amit Esse Jansson látott a cikk szerint.

„A ragyogó objektum, amit 20 óra után nem sokkal figyelt meg egy Linjeflyg repülő személyzete (svéd légitársaság), ami a körülményekből ítélve ezidáig azonosítatlan műhold volt. A fénypontot még egy saltsjoebaden-i obszervatóriumból is megfigyelték.

„Mielőtt eltűnt volna északnyugati irányba a horizonton, éppen azelőtt fedeztem fel az objektumot, állítja Docent Gunnar Larsson-Leander. Műholdnak nézett ki, biztos vagyok benne, hogy nem volt hullócsillag, meteor.”

„Két azonosítatlan repülő tárgyat figyelt meg és fényképezett Esse Jansson a norrtaelj-i közösségből, március 6. reggelén. Azt állította, hogy már eléggé korán kiment, hogy lefényképezze az ismeretlen műholdat, az 1960 Alphát, arra számított, hogy 05:25-kor fogja érinteni a stochkholm-i szélességi kört. 05:15 és 05:27 óra közt két objektumot is megfigyelt, amik északi irányból jöttek, és délkeleti irányba mozogtak. A mozgásuk lassú volt, de alapvetően a kezdetekben nem volt eltérő mozgásuk, mint azoknak a műholdaknak amiket eddig látott. Azonban hirtelen, az irányuk megváltozott, és látszólag visszafordultak abba az irányba, ahonnan jöttek. Az egyik fényképén még egy harmadik hasonló fényes objektumot is elkapott.

„Nem lehet teljesen megállapítani, hogy a megfigyelés optikai illúzió-e, vagy sem. Hozzátehetjük még, hogy egy bromma-i lakos, Thorsten Haakansson jelentette, hogy március 6-án, 05:28 és 05:43 közt távcsővel nézte ablakon keresztül az úgynevezett fantom műholdat, az 1960 Alphát. Az ő esetében is kicsit különösen mozgott, miszerint: „észak-északnyugaton figyeltem meg a műholdat, és vízszintesen haladt… (de) akkor egyszer csak egyenesen egy derékszöget leírva ment lefelé, majd eltűnt.”

A repülő személyzetének megfigyelése a március 7-i Dagens Nyheter-ben, a 9. oldalon, az alábbi cím alatt: „A mozgó fény jelenségére úgy vélik, hogy csak műhold”. A cikk a következő.

„A Midlanda reptérre küldött rádiós jelentés szerint Sundsvallon kívül egy ragyogó objektumot, feltehetőleg műholdat láttak az egyik Linjeflyg hagyományos repülőgépéről, ami Stockholmból tartott Sundsvallba.

„Mauritz Hamrin, Linjeflyg rendszerinti esti repülőgépjáratának kapitánya elmondása szerint a következő volt késő este március 6-án „Épp csak 20 óra múlt, amikor a másodpilóta, Kjell Ferm jelentett egy fényes objektumot, északnyugati mozgással.” Amondó (Hamrin), hogy nincs kétség afelől, hogy műholdat láttak.

„Még egy fényjelenséget figyeltek meg Stockholm felett, ami feltehetőleg egy műholdtól származott. A Dagens Nyheter-nek jelentették Lidingoe-ból, hogy sorozatosan két estén is mozgó fénypontot figyeltek meg 22:30-kor dél-délnyugati irányban, 15-20 fokkal a horizont felett.”

Eredeti dokumentum pdf formátumban:

KÖVETKEZŐ JELENTÉS

Figyelem! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény I. Fejezetének 1. § / (4)5 bekezdése alapján, valamint a 4. § / (2) pontja alapján, a Central Intelligence Agency (CIA Washington, D.C. 20505) által közzétett, majd a felfedes.hu weboldal által fordított, valamint a továbbiakban publikált tartalma, szerzői jogi védelem alatt áll! Az oldalon található szöveg előzetes engedély nélküli felhasználása, másolása, ill. más oldalakon való publikálása tilos! A szerzői jogok megsértése polgári jogi és büntető jogi jogkövetkezményeket von maga után!

Ossza meg ismerőseivel!